Μανιτάρια Μαρινάτα σε Παλαιωμένο Κρασί Μέλι και Φινόκιο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Με χαρτί κουζίνας αφαιρούμε τα μαυράκια ή τις βρωμιές από τα μανιτάρια. Κόβουμε τα σαμπινιόν σε λεπτές λωρίδες και τα πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα ξύδια, το μέλι, τη κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και τον άνιθο.
Καθαρίζουμε το φινόκιο από το εξωτερικό φύλλο, κόβουμε το κοτσάνι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Το βάζουμε στο τάπερ με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε 5-6 ώρες να μαριναριστούν τα υλικά μας.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε παξιμάδι σπασμένο με τα χέρια μας και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Καλή σας όρεξη...
Με χαρτί κουζίνας αφαιρούμε τα μαυράκια ή τις βρωμιές από τα μανιτάρια. Κόβουμε τα σαμπινιόν σε λεπτές λωρίδες και τα πλευρώτους σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα ξύδια, το μέλι, τη κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και τον άνιθο.
Καθαρίζουμε το φινόκιο από το εξωτερικό φύλλο, κόβουμε το κοτσάνι και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Το βάζουμε στο τάπερ με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε 5-6 ώρες να μαριναριστούν τα υλικά μας.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε παξιμάδι σπασμένο με τα χέρια μας και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4-8 άτομα)- 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 300 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
- 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 φινόκιο
- 50 ml. παλαιομένο ξύδι
- 100 ml. ξύδι απλό
- λίγο κανέλα
- αλάτι χοντρό
- κόκκους πράσινο και ρόζ πιπέρι
- ½ ματσάκι άνιθο
- 1 παξιμάδι σταρένιο
- λίγο σχοινόπρασο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςFood Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens