Κροστίνι με Γαλομυζήθρα Απάκι και Δυόσμο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη γαλομυζήθρα, το απάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια, το δυόσμο και τον άνιθο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το μυστικό υλικό...
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Με ένα μικρό κουταλάκι αλοίφουμε τα κροστίνι.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο πιπέρι.
Υ.Γ. Τα κροστίνι μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας παίρνοντας μία μπαγκέτα, κόβοντας την σε μικρά κροστίνι και τα ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι μέχρι να σφίξουν.
Ένα ιδανικό μεζεδάκι για μπύρα, ούζο, τσικουδιά και κρασί.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη γαλομυζήθρα, το απάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια, το δυόσμο και τον άνιθο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το μυστικό υλικό...
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Με ένα μικρό κουταλάκι αλοίφουμε τα κροστίνι.
Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο πιπέρι.
Υ.Γ. Τα κροστίνι μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας παίρνοντας μία μπαγκέτα, κόβοντας την σε μικρά κροστίνι και τα ψήνουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι μέχρι να σφίξουν.
Ένα ιδανικό μεζεδάκι για μπύρα, ούζο, τσικουδιά και κρασί.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 16-20 κροστίνι μικρά
- 120γρ. γαλομυζήθρα Χανίων
- 60γρ. απάκι
- 20 φύλλα δυόσμου
- ¼ ματσάκι άνιθο
- 40ml. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- θυμάρι
- μυστικό υλικό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςFood Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens