Σαλάτα με Ντοματίνια Κρουτόν Μυζήθρα και Ντρέσινγκ Λεμονιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
 
Κόβουμε σε κύβους το ψωμί, βάζουμε σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψωμί μέχρι να γίνει κρουτόν. Αν θέλουμε του προσθέτουμε λίγο λεμόνι και κόλιανδρο για άρωμα.
 
Σε μία μπασίνα-μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ εκτός από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά...
 
Εν συνεχεία ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά «κορδόνι» και ανακατεύεουμε διαρκώς με ένα αυγοδάρτη. Στο τέλος πρέεπι να έχουμε μία αρωματική και δεμένη σάλτσα-ντρέσινγκ.
 
Κόβουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι τα βάζουμε στη σαλατιέρα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μυζήθρα, τα κρουτόν και από πάνω το ντρέσινγκ.
 
Τέλος ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ντεκοράρουμε πάνω από τη σαλάτα μας.
 
Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • 10 ντοματίνια εκλεκτά
  • 100 γρ. μυζήθρα Κρήτης
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 8 φύλλα δυόσμου
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο βιολογικό Κρήτης
  • 2 φέτες ψωμί με προζύμι
για το ντρέσινγκ:
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμός
  • ½ κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • ¼ κ. γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κ. γλυκού κόλιανδρο τριμ.
  • λίγο σκόρδο καλά λιωμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!