Finger Food με Ντιπ από Παντζάρι και Φέτα με Σαλάμι Αέρος και Ραπανάκι
Προετοιμάζουμε το χωρο εργασίας,
Κόβουμε το ψωμί σε 8 ακανόνιστα κομμάτια, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε σε ζεσταμένο φούρνο για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να είναι τραγανό έξω και μαλακό μέσα.
Ετοιμάζουμε το ντίπ βάζοντας όλα τα υλικά του μέσα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι σε κομμάτια όπως στη φωτογραφία, αφού ξεφλουδίσουμε το ραπανάκι...
Βάζουμε στα ψωμάκια το ντιπ.
Βάζουμε στα ξυλάκια πρώτα το αγγούρι, μετά το ραπανάκι, το σαλάμι και τέλος το ψωμάκι με το ντιπ. Έτσι θα μας βοηθήσει να σταθεί όρθιο αν το επιθυμούμε...
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό...
Δοκιμάστε το σαν συνοδευτικό finger food για τζιν ή και για τεκίλα.
Κόβουμε το ψωμί σε 8 ακανόνιστα κομμάτια, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε σε ζεσταμένο φούρνο για 3-4 λεπτά. Θέλουμε να είναι τραγανό έξω και μαλακό μέσα.
Ετοιμάζουμε το ντίπ βάζοντας όλα τα υλικά του μέσα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι σε κομμάτια όπως στη φωτογραφία, αφού ξεφλουδίσουμε το ραπανάκι...
Βάζουμε στα ψωμάκια το ντιπ.
Βάζουμε στα ξυλάκια πρώτα το αγγούρι, μετά το ραπανάκι, το σαλάμι και τέλος το ψωμάκι με το ντιπ. Έτσι θα μας βοηθήσει να σταθεί όρθιο αν το επιθυμούμε...
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό...
Δοκιμάστε το σαν συνοδευτικό finger food για τζιν ή και για τεκίλα.
Συστατικά
(για 8 μερίδες)- 2 φέτες ψωμί με προζύμι
- 2 ραπανάκια
- ½ αγγούρι
- 8 φέτες σαλάμι αέρος εκλεκτό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 παντζάρι βρασμένο μαλακό
- 50 γρ. φέτα
- πιπέρι
- αλάτι
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 ξερή καυτερή πιπεριά
- 8 καλαμάκια για finger food
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens