Η βασική συνταγή για Ιταλική Πολέντα
Η πολέντα είναι ένα ιταλικό φαγητό των φτωχών (στο παρελθόν) που προκύπτει σιγοβράζοντας καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει χυλός. Το τρώμε όσο είναι καυτό, αλλά αν κρυώσει μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες τις οποίες μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το νερό ή το γάλα ή το ζωμό μαζί με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το καλαμποκάλευρο όλο μαζί με με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε σιγά-σιγά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις χυλώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.
Σερβίρετε πολύ ζεστή.
Μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα μάρμαρο, να τη κόψουμε σε σχήματα και να τη σωτάρουμε και να τη σερβίρουμε με μία κόκκινη σάλτσα ή μπορείτε να τη βάλετε σε πυρέξ με βούτυρο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το νερό ή το γάλα ή το ζωμό μαζί με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το καλαμποκάλευρο όλο μαζί με με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε σιγά-σιγά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις χυλώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.
Σερβίρετε πολύ ζεστή.
Μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα μάρμαρο, να τη κόψουμε σε σχήματα και να τη σωτάρουμε και να τη σερβίρουμε με μία κόκκινη σάλτσα ή μπορείτε να τη βάλετε σε πυρέξ με βούτυρο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 kg. νερό ή γάλα ή ζωμό κρέατος
- 15γρ. αλάτι χοντρό
- 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γρ. καλαμποκάλευρο
- 60 γρ. βούτυρο
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens