Ομελέτα με Παστό Χοιρινό Πράσο και Κάρδαμο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο και το κάρδαμο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το παστό χοιρινό.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ταυτόχρονα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα χειρός τα ομογενοποιούμε.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα υλικά να είναι ομοιόμορφα απλωμένα στο τηγάνι.
Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Υ.Γ: Διαφορετικά κάντε την ομελέτα στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το πράσο και το κάρδαμο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το παστό χοιρινό.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ταυτόχρονα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα χειρός τα ομογενοποιούμε.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα υλικά να είναι ομοιόμορφα απλωμένα στο τηγάνι.
Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Υ.Γ: Διαφορετικά κάντε την ομελέτα στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 6 άβγά
- 1 κ. γλυκού σουσάμι
- 1/4 ματσ. κάρδαμο
- 1 πράσο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 50 γρ. παστό χοιρινό Μάνης
- λίγο ξύδι
- λίγο θυμάρι
- αλάτι ημίχονδρο
- πιπέρι φρέσκο
- 60 ml. ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens