Φασολάδα Φούρνου
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη μέρα.
Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στις φωτογραφίες και τις κόβουμε σε μικρά κομάτια.
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ταψί φούρνου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλυτζάνι λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια (να μην κοκκινήσουν) και ρίχνουμε τα ντοματάκια να πάρουν μία βράση.
Ρίχνουμε το μίγμα στα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το νερό. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1-2 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό και στην επιφάνεια να σχηματισθεί μία κρούστα.
Τα σερβίρουμε αν θέλουμε σε ατομικά σκεύη και ντεκοράρουμε-πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στις φωτογραφίες και τις κόβουμε σε μικρά κομάτια.
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ταψί φούρνου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλυτζάνι λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια (να μην κοκκινήσουν) και ρίχνουμε τα ντοματάκια να πάρουν μία βράση.
Ρίχνουμε το μίγμα στα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το νερό. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1-2 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό και στην επιφάνεια να σχηματισθεί μία κρούστα.
Τα σερβίρουμε αν θέλουμε σε ατομικά σκεύη και ντεκοράρουμε-πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 3-4 τομάτες ώριμες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο πάπρικα
- 1 ποτήρι νερό
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens