Λικέρ Πεπόνι

Κόβουμε τη ψίχα του πεπονιού σε μικρούς κύβους και το εξωτερικό του λεμονιού (φλούδα) σε μπαστουνάκια-λωριδίτσες.
 
Σε ένα γυάλινο μπόλ ή μεγάλη γυάλινη μπουκάλα βάζουμε το πεπόνι, τα μπαστουνάκια του λεμονιού και τη βότκα. Τα αφήνουμε για μία εβδομάδα σκεπασμένα.
 
Τα σουρώνουμε καλά για να βγει όλος ο χυμός από το πεπόνι.
 
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε άλλες 3-4 εβδομάδες.
 
Το πίνουμε παγωμένο.

Συστατικά

  • 1 πεπόνι ώριμο
  • μισό λεμόνι
  • 2 φλυτζ. Βότκα
  • 2 φλυτζ. σιρόπι ζάχαρης

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!