Λικέρ Πεπόνι
Κόβουμε τη ψίχα του πεπονιού σε μικρούς κύβους και το εξωτερικό του λεμονιού (φλούδα) σε μπαστουνάκια-λωριδίτσες.
Σε ένα γυάλινο μπόλ ή μεγάλη γυάλινη μπουκάλα βάζουμε το πεπόνι, τα μπαστουνάκια του λεμονιού και τη βότκα. Τα αφήνουμε για μία εβδομάδα σκεπασμένα.
Τα σουρώνουμε καλά για να βγει όλος ο χυμός από το πεπόνι.
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε άλλες 3-4 εβδομάδες.
Το πίνουμε παγωμένο.
Συστατικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- μισό λεμόνι
- 2 φλυτζ. Βότκα
- 2 φλυτζ. σιρόπι ζάχαρης
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΣχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens