Γαρίδες Σκορδάτες
Πλένουμε, καθαρίζουμε από το κεφάλι, τα τσόφλια και το εντεράκι (δείτε το σχετικό βίντεο), αν είναι μεγάλες και βράζουμε τις γαρίδες σε Κουρ-Μπουγιόν (δέιτε κάτω τη σχετική συνταγή), διαφορετικά θα γίνουν άνοστες.
Στραγγίζουμε και κρυώνουμε τις γαρίδες σε παγάκια.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη πιπεριά κομμένη σε χοντρές λωρίδες και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά 2 ώρες, βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις σερβίρουμε.
Στραγγίζουμε και κρυώνουμε τις γαρίδες σε παγάκια.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη πιπεριά κομμένη σε χοντρές λωρίδες και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Μετά 2 ώρες, βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις σερβίρουμε.
Συστατικά
(υλικά για 4-6 άτομα)- 800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens