Κοτόπουλο Ταντούρι - Chicken Tandoori

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σε ένα μπολ φιάχνουμε μία μαρινάδα με το ξίδι, ηλιέλαιο, αλάτι, πάστα τζίντζερ-σκόρδο, χυμό λεμονιού, σκόνη garam masala, γιαούρτι, τυρι κρέμα και τη πάστα κάσιους. Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
 
Βάζουμε τα μπουτάκια και τη μαρινάδα σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με το μίγμα tandoori και ψήνουμε στο φούρνο στους 250-300ο C για 20 λεπτά.
 
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε ένα μίγμα με γιαούρτι, μέντα, χυμό λεμονιού, κόλιανδρο, πάστα τζίντζερ-σκόρδου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με φύλλα σαλάτας και τη σάλτσα μέντας με το γιαούρτι.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλο
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. πάστα κάσιους
  • λίγο κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 10 χλ. ξίδι
  • 10 χλ. λεμόνι
  • 30 χλ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. πάστα μίγμα τζίντζερ και σκόρδο
  • 15 γρ. τυρί Philadelphια
  • αλάτι
  • garam masala σκόνη
Μαρινάδα Tandoori:
  • 3-4 γρ. σκόρδο σκόνη
  • 3-4 γρ. πάπρικα
  • 2 γρ. καγιέν
  • 3 γρ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 2 γρ. κύμινο τριμμένο
  • 2 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 γρ. κάρδαμο τριμένο
  • κανέλα, αλάτι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!