Γερμανικό Sauerbraten

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στο τέλος τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Αφού κρυώσει η μαρινάδα, βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα αντίστοιχη και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 3 μέρες, αν γίνεται, γυρνώντας το καθημερινά.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά απ΄όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, που είναι κομμένο σε φέτες και το μπέϊκον και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τη μαρινάδα κρατώντας το υγρό.

Βάζουμε το κρεμμύδι και το μπέϊκον σε μία κατσαρόλα και έπειτα βάζουμε το βοδινό από επάνω. Ρίχνουμε και το υγρό της μαρινάδας. Βράζουμε αργά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 με 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το βοδινό.
 
Βγάζουμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό.

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλυτζάνι με λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα τρίμματα από μπισκότα τζίντζερ.Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειαστεί.
 
Κόβουμε το νουά σε χοντρές φέτες, σερβίρουμε με τα βουτυρωμένα νούντλς και τέλος τα περιχύνουμε με σάλτσα.

Συστατικά

(υλικά για 4-6 άτομα)
  • 1,5 κιλό νουά βοδινό
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 30 χλ. ηλιέλαιο
  • 130 γρ. μπέϊκον καπνιστό
  • λίγο κορνφλάουρ
  • 50 γρ. μπισκότα τζίντζερ σπασμένα
  • λίγο μαϊντανό
ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 100 γρ. καρότο σε φέτες
  • 150 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο
  • 600 χλ. νερό
  • 150 χλ. ξίδι κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 τεμ. γαρίφαλα
  • 6 τεμ. κόκκοι πιπεριού
  • 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ: Noodles βραμένα και βουτυρωμένα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!