Φιλανδικός Σολωμός με Γέμιση Τυριού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καρυκεύουμε το φιλέτο σολομού με αλάτι και πιπέρι.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το φιλέτο στη μέση οριζόντια. Ξεδιπλώνουμε τη σχισμή και απλώνουμε το τυρί μέσα.
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε στους 200ο για 25 λεπτά.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Σερβίρουμε με βραστές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Καρυκεύουμε το φιλέτο σολομού με αλάτι και πιπέρι.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το φιλέτο στη μέση οριζόντια. Ξεδιπλώνουμε τη σχισμή και απλώνουμε το τυρί μέσα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο άνηθο, το σχοινόπρασο και το θυμάρι πάνω από το τυρί.Τοποθετούμε πάνω στο σολομό 2-3 οδοντογλυφίδες.
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε στους 200ο για 25 λεπτά.
Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Σερβίρουμε με βραστές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 4 φιλέτα σολωμού
- 1 λεμόνι (χυμός)
- αλάτι, πιπέρι
- 160 γρ. τυρί Gouda σε φέτες
- 20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένο
- λίγο σχοινόπρασο
- λίγο θυμάρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens