Μακαρόνια με Πέστο Βασιλικού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βράζουμε τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο απ΄ ότι λέει το πακέτο.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τελείώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.
Ταυτόχροντα τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε (δείτε πώς στο βίντεο) και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να τα πολτοποιήσουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ‘κορδόνι’, όπως στη μαγιονέζα, σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις τελείώσουμε με το ελαιόλαδο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε πιπέρι ή αλάτι.
Ταυτόχροντα τα μακαρόνια μας πρέπει να είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε 4 λεπτά να κρυώσουν λίγο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα, τους προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε (δείτε πώς στο βίντεο) και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 500 γρ. μακαρόνια
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
- 80 γρ. τυρί πεκορίνο
- 80 γρ. τυρί παρμεζάνα
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. χοντρό αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- 3 σκελ. σκόρδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens