Μακαρόνια με Κιμά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στις φωτογραφίες και κατόπιν τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον κιμά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για να ξεσβολιάσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε πλύνει ξεφλουδίσει και κόψει σε κομματάκια. Ρίχνουμε και το κρασί , το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένη η σάλτσα με τον κιμά για περίπου 1 ώρα μέχρι να πήξει. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Ενώ ετοιμάζεται η σάλτσα με τον κιμά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για όσο χρόνο λέει το πακέτο και όταν γίνουν τα στραγγίζουμε.

Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το βούτυρο και το ζεματάμε για λίγο και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα ήδη μακαρόνια μας ανακατεύοντας τα για να πάει το βούτυρο παντού.

Σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα από πάνω και προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμ.
  • αλάτι για το βράσιμο
σάλτσα κιμά:
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 χλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό τομάτες ώριμες
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Κιμάς

    Δείτε με αναλυτικές φωτογραφίες πώς κάνουμε μία εύκολη συνταγή κιμά για τα μακαρόνια μας ή για άλλα εδέσματα όπως κιμαδόπιτα.