Σάλτσα Ναπολιτέν
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα της σάλτσας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως στις φωτογραφίες) και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις τομάτες και προθέτουμε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις τομάτες και προθέτουμε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα της σάλτσας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Συστατικά
- μισό κιλό τομάτες
- μισό κρεμμύδι
- 2 σκελ. σκόρδο
- 3-4 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- ζάχαρη
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens