Σάλτσα Ναπολιτέν

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ζεματίζουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες (όπως στις φωτογραφίες) και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε το βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις τομάτες και προθέτουμε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα της σάλτσας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Συστατικά

  • μισό κιλό τομάτες
  • μισό κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 3-4 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • ζάχαρη
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.