Σάλτσα Λαδιού με Αρωματικά Βότανα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 5-7 λεπτά τουλάχιστον.
Βρέχουμε μία καθαρή πετσέτα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά.
Περνάμε από μέσα τη σάλτσα έτσι ώστε να μέινουν στη πετσέτα τα υπολοίματα από τα αρωματικά βότανα και για να μας διατηρηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Βάζουμε σε πλαστικό μπολάκι.
Κατα τη προσωπική μου άποψη είναι μία από τις ωραιότερες σάλτσες λαδιού, με έντονο άρωμα που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε μία χωριάτικη σαλάτα ή για να φτιάξουμε ένα ψωμάκι στο φούρνο.
Μικρά μυστικά: Πάντα χρησιμοποιούμε λίγο από τη συγκεκριμένη σάλτσα γιατί έχει έντονο άρωμα. Διατηρείτε στο ψυγείο για σχεδόν 2-3 μήνες.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 5-7 λεπτά τουλάχιστον.
Βρέχουμε μία καθαρή πετσέτα και τη στραγγίζουμε πολύ καλά.
Περνάμε από μέσα τη σάλτσα έτσι ώστε να μέινουν στη πετσέτα τα υπολοίματα από τα αρωματικά βότανα και για να μας διατηρηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Βάζουμε σε πλαστικό μπολάκι.
Κατα τη προσωπική μου άποψη είναι μία από τις ωραιότερες σάλτσες λαδιού, με έντονο άρωμα που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε μία χωριάτικη σαλάτα ή για να φτιάξουμε ένα ψωμάκι στο φούρνο.
Μικρά μυστικά: Πάντα χρησιμοποιούμε λίγο από τη συγκεκριμένη σάλτσα γιατί έχει έντονο άρωμα. Διατηρείτε στο ψυγείο για σχεδόν 2-3 μήνες.
Συστατικά
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας γιαούρτι
- θυμάρι
- ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- δενδρολίβανο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens