Ριζότο απλό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Tips: Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με το ρύζι και λίγη λιπαρή ουσία.
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.
Αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- 50 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens