Ριζότο απλό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με το ρύζι και λίγη λιπαρή ουσία.
 
Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας.

Αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
 
Tips: Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 50 χλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!