Ντίπ Ρεβιθιών με Πιπεριές Τσίλι και Αραβικές Πιτούλες

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αλατόνερο από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε. Τα κρατάμε στο ψυγείο.
 
Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις αραβικές πίτες σε τρίγωνα, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στο φούρνο στους 200ο C. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού (κρατάμε δύο κουταλιές), το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι στο μίξερ και τα δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα του μίξερ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για καλύτερα το τσιγαρίζουμε ελαφρώς), το δυόσμο και το κολίανδρο ψιλκοκομμένα, τη φέτα και το τσίλι ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα μοιράζουμε στις αραβικές πιτούλες.
 
Τέλος σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού μαζί με το μέλι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
 
Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σάλτσα πάνω από τις πιτούλες.



Ένα ντιπ απλό και νοστιμότατο, τα ρεβίθια, η αλμυρή φέτα και ο χυμός λεμόνι με το μέλι ταιριάζουν τέλεια σε αυτό το ντιπ. Υπέροχες γεύσεις της Μεσογείου στο τραπέζι μας.

Συστατικά

(για 8 μερίδες)
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 75 χλ. ελαιόλαδο
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 σκελ. σκόρδου
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αραβικές πίτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 15 γρ. φρέσκο κολίανδρο
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!