Τυροπιτάκια με Φέτα και Σαφράν
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Το λεμόνι τουρσί και ο κρόκος Κωζάνης κάνουν τη διαφορά, η συγκεκριμένη συνταγή έχει λίγο δουλειά αλλά αξίζει.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3 εκ. για τα τυροπιτάκια. Ψιλκοκόβουμε το λεμόνι τουρσί και ζεματίζουμε το κρόκο Κωζάνης σε λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι τουρσί, το σαφράν και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι και το αφείνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Παίρνουμε μία- μία τις λωρίδες κρούστας, με ένα κουταλάκι βάζουμε μίγμα στη κάτω πλευρά και διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως στις φωτογραφίες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μίγμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια, τα αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθοκάστανο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.
Το λεμόνι τουρσί και ο κρόκος Κωζάνης κάνουν τη διαφορά, η συγκεκριμένη συνταγή έχει λίγο δουλειά αλλά αξίζει.
Συστατικά
(για 20 τυροπιτάκια)- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι τουρσί, τη φλούδα μόνο
- 30 χλ. ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι κρόκο Κωζάνης
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 300 γρ φύλλο κρούστας
- γιαούρτι για το σερβίρισμα
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens