Κρέπες με Σπανάκι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε τις κρέπες:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Περνάμε τη ζύμη από σουρωτήρι. Κάνουμε τις κρέπες σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο μίγμα για να γίνουν λεπτές. Τις αποσύρουμε και τις βάζουμε σε μία σχαρίτσα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά τα μυρωδικά. Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μοσχοκάρυδό μας. Δοκιμάζουμε τα καρυκέυματα και προσθέτουμε αν χρειάζεται.
Βάζουμε το βούτυρό μας σε ένα τηγανάκι, μόλις λιώσει τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύντας διαρκώς, τραβώντας από τη φωτιά ανά διαστήματα για να μή καεί, για περίπου 2-3 λεπτά. Μόλις το μίγμα έχει πάρει ένα ξανθό χρώμα είναι έτοιμο. Προσθέτουμε χλιαρό γάλα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μία αραιή μπεσαμέλ. Μόλις η μπεσαμέλ πήξει απόσύρουμε, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε (δείτε όλα τα βήματα στις φωτογραφίες).
Προσθέτουμε στη γέμιση όσο μπεσαμέλ λέει η συνταγή και ανακατεύουμε.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε σχήμα πούρου, με τη γέμιση μέσα .
Προσθέτουμε στη γέμιση όσο μπεσαμέλ λέει η συνταγή και ανακατεύουμε.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε σχήμα πούρου, με τη γέμιση μέσα .
Στρώνουμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, λίγο τυρί και ανάβουμε το grill του φούρνου μας και βάζουμε ψιλά το ταψάκι μας και σε δυνατή φωτιά να γκρατιναριστει δηλαδη να πάρει αυτό το υπεροχο καφετί χρώμα η σάλτσα από πάνω και είμαστε έτοιμοι.
Μικρά μυστικά: Στραγγίζουμε πολύ καλά το σπανάκι πριν το χρησιμοποιήσουμε. Η θερμοκρασία του τηγανιού δε πρέπει να είναι πολύ υψηλή όταν ρίχνουμε μέσα το μίγμα της κρέπας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)ζύμη κρέπας:
- 125 χλ. γάλα
- 60 γρ. αλεύρι
- 10 χλ. σπορέλαιο
- 1 αβγό
- αλάτι
- 200 γρ. σπανάκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 50 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ τυριού
- 40 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 20 χλ. ελαιόλαδο
- άνηθο
- μοσχοκάρυδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι
- 250 χλ. γάλα φρέσκο
- 60 γρ. κεφαλογραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γάλα- Συστατικά και Είδη
Λίγο ιστορία, τα συστατικά του, τα είδη και συντήρηση.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens