Μελιτζάνες Ιμάμ με Φέτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι και τις χαράσουμε ελαφρώς στο εσωτερικό τους σε σχήμα Χ. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζουμε καλά.
 
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο σπορέλαιο, σε αρκετό λάδι και ανακατεύοντας συνέχεια για να μη μας μαυρίσουν. Τις στραγγίζουμε σε μία σχάρα πολύ καλά από τα λάδια.
 
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες-ροδέλες. Προσθέτουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, το αλατοπίπερο, τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και προς το τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Εδώ θέλουμε να γλασάρει η σάλτσα από το συνεχή βρασμό, χωρίς να μας μείνει στεγνή.
 
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, πιέζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι να γίνει μία κοιλότητα σαν βάρκα και γεμίζουμε με τη γέμιση. Προσθέτουμε πάνω από τη γέμιση από ένα κομμάτι φέτα. Τέλος πάνω από τη φέτα, τομάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 μελιτζάνες μέτριες
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 4 τομάτες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κλων. μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. πελτές τομάτας
  • φρυγανιά τριμμένη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!