Κατσικάκι Φούρνου στη Γάστρα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μικρά μυστικά: Δεν ανοίγουμε το φούρνο είδικά στην αρχή για να μην χάνει τη θερμοκρασία. Δεν το σερβίρουμε αμέσως, αφού ετοιμαστεί ανοίγουμε το φούρνο, του βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε σε ανοικτό φούρνο για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε, σκουπίζουμε με μία πετσετούλα το κατσικάκι. Του καρφώνουμε μερίκες σκελίδες σκόρδου κάνοντάς του μερικές τρύπες. Του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε μέσα στη γάστρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και προσθέτουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κλείνουμε τη γάστρα.
Το ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 120ο C , για άλλη 1 ώρα στους 160ο C και τέλος για μία ώρα στους 190ο C.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε μέσα στη γάστρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και προσθέτουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κλείνουμε τη γάστρα.
Το ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 120ο C , για άλλη 1 ώρα στους 160ο C και τέλος για μία ώρα στους 190ο C.
Μικρά μυστικά: Δεν ανοίγουμε το φούρνο είδικά στην αρχή για να μην χάνει τη θερμοκρασία. Δεν το σερβίρουμε αμέσως, αφού ετοιμαστεί ανοίγουμε το φούρνο, του βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε σε ανοικτό φούρνο για 15 λεπτά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 ½ κιλό κατσικάκι
- 6 πατάτες μεσαίες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλυτζ. κρασί λευκό
- 5 σκελ. σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη, θυμάρι
- χυμό από 3 λεμόνια
Credits
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens