Χοιρινό με Πρασο Σέλινο και Άνηθο
Πρετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.
Καθαρίζουμε το κρέας με μία πετσετούλα και το κόβουμε κομμάτια των 2 εκατοστών. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σέλινα και τα πράσα (δείτε στο βίντεο πώς καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο), και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το χοιρινό για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια προσέχοντας να μή πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε λίγο αλέυρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, νερό, το αλατοπιπερώνουμε και το βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το τα πράσα και τα σέλινα 25 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το χοιρινό για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια προσέχοντας να μή πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε λίγο αλέυρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού, νερό, το αλατοπιπερώνουμε και το βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το τα πράσα και τα σέλινα 25 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού.
Προσθέτουμε στο τέλος και αφού αποσύρουμε από φωτιά, τον άνηθο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.
Συμβουλές: Μπορούμε να το κάνουμε και με αυγολέμονο.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κιλό σέλινα
- 5 πράσα
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- χυμό από 3 λεμόνια
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- μισό ματσάκι άνηθος
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens