Ντάκος Κρητικός
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Συμβουλές: Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο τα κριθαλοκούλουρα για να μαλακώσουν. Ανάλογα με το μέγεθός τους ίσως να είναι και απαραίτητο.
Σε ένα λεκανάκι τρίβουμε τις τομάτες στο χοντρό. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Ραντίζουμε τα κριθαλοκούλουρα με ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε τις τριμμένες τομάτες. Τρίβουμε τη μυζήθρα και τη τοποθετούμε πάνω από τη τομάτα ραντίζοντάς την με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Γαρνίρουμε με ελιές.
Συμβουλές: Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο τα κριθαλοκούλουρα για να μαλακώσουν. Ανάλογα με το μέγεθός τους ίσως να είναι και απαραίτητο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 κρητικά κριθαλοκούλουρα
- 2-3 τομάτες ώριμες
- 200 μυζήθρα
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο κρητικό
- αλάτι χοντρό
- ρίγανη
- μερικές ελιές κρητικές θρούμπες
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens