Μαροκινή Σαλάτα με Γλυκές Τομάτες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Οι Μαροκινοί αγαπούν τις γλυκές τομάτες, κρύες ή χλιαρές σαν σαλάτα. Κάνουν και για διακοσμητικές σαν γαρνιτούρα και μπορούν να διατηρηθούν για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στις φωτογραφίες. Με τη διαφορά ότι αφού τις ξεφλουδίσουμε, θα τις κόψουμε ακριβώς στη μέση και θα αφαιρέσουμε τα σπόρια προσεκτικά. Συνεχίζοντας, έτσι όπως είναι στη μέση κομμένες τις βάζουμε σε ένα ανάλογο ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε τις τομάτες, πασπαλίζουμε το κρόκο Κωζάνης (διαλυμένο σε λίγο νερό) από πάνω καθώς και τα ξυλάκια της κανέλας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη παντού, και ραντίζουμε με το ανθόνερο και το ηλιέλαιο.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 150ο C.
Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι Μαροκινοί αγαπούν τις γλυκές τομάτες, κρύες ή χλιαρές σαν σαλάτα. Κάνουν και για διακοσμητικές σαν γαρνιτούρα και μπορούν να διατηρηθούν για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Συστατικά
(για 4-5 άτομα)- 1 κιλό τομάτες σκληρές
- 6 ξυλάκια κανέλας
- 500 γρ. ζάχαρη
- μισό φλυτζ. νερό ή ανθόνερο
- 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
- αλάτι, πιπέρι κ.π.
- 1 γρ. κρόκο Κωζάνης
- 1 πρέζα κουρκουμά
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens