Ρυζοσαλάτα με Γαρίδες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βράζουμε τις γαρίδες σε κουρ-μπουγιόν (δείτε πως στις Σχετικές Συνταγές) μέχρι να γίνουν αρκετά μαλακές και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε και τις κρατάμε στο ψυγείο.
 
Παράλληλα βράζουμε και το ρύζι για περίπου 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρυώνουμε σε άφθονο κρύο νερό για να σταματήσουμε τη διαδικασία βρασμού.
 
Σε μία μπασίνα-λεκανίτσα βάζουμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, τη σόγια, το ξίδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 
Τέλος σε μία μεγαλύτερη μπασίνα ή στη σαλατιέρα μας βάζουμε το ρύζι, τις γαρίδες και το μείγμα της μαγιονέζας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά και δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τζίντζερ και πιπέρι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 50 χλ. σόγια
  • 2 κ. σούπας ξίδι
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • λίγο σκόρδο τριμμένο
  • τζίντζερ σκόνη
  • πιπέρι φρέσκο
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!