Ζεστή Σαλάτα Σταμναγκάθι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το σταμναγκάθι αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε τη ρίζα του (πάντα). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κρατάμε.
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και το σταμναγκάθι, το βράζουμε για 4-5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
 
Σε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.
 
Ταυτόχρονα σε ένα ανάλογο μπολ βάζουμε το σταμναγκάθι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τέλος από πάνω τα κρεμμύδια και το σκόρδο.


 
Τόσο απλή και τόσο νόστιμη, ειδίκα και αν έχετε σχέση με το Νομό Χανίων και μπορεί κάποιος να σας στείλει άγριο σταμναγκάθι που βγαίνει δίπλα στα βράχια της θάλασσας.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 600 γρ. σταμναγκάθι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!