Σαλάτα με Παντζάρι και Γαλοτύρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Τέλος προσθέτουμε τις καρδιές πορτοκαλιού, τα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο με το χοντρό αλάτι, τα καλύπτουμε με το αλάτι όσο μπορούμε. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Αποσύρουμε από το φούρνο, τα καθαρίζουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το θυμάρι.
Βγάζουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού, κόβουμε τα παντζάρια σε ροδέλες λεπτές και τα στήνουμε σε πιάτο με τη βοήθεια ενός τσερκιού για ωραία παρουσίαση. Πρώτη στρώση παντζάρι, μετά το γαλοτύρι και μετά το πέστο βασιλικού και επαναλαμβάνουμε μέχρι επάνω, τελειώνοντας με λίγο γαλοτύρι.
Τέλος προσθέτουμε τις καρδιές πορτοκαλιού, τα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2 παντζάρια μικρά
- 100 γρ. γαλοτύρι
- 1 πορτοκάλι
- 20 γρ. καρύδια
- 10 γρ. πέστο βασιλικού
- θυμάρι
- λίγο χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ φλυτζ. αλάτι χοντρό
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens