Ψαρόσουπα Αιγαιοπελαγίτικη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τα/το ψάρι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο ψαράς της γειτονιάς σας μπορέι να το καθαρίσει για εσάς..
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί.
Καθαρίζουμε τα/το ψάρι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Ο ψαράς της γειτονιάς σας μπορέι να το καθαρίσει για εσάς..
Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό και τα αρωματικά λαχανικά (καρότο-κρεμμύδι-σέλινο από 50 gr) και αφήνουμε να βράσει για 35 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό (τον κρατάμε) και φυλάμε το ψάρι αφού το ξεψαχνίσουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα (δείτε σχετικό βίντεο), τις πατάτες, το σέλινο και το κολοκύθι. Φτιάχνουμε το μπουκέ γκαρνί (δείτε φωτογραφίες). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε σχετικό βίντεο) και το σκόρδο (δείτε τις φωτογραφίες).
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν ελαφρά να βγάλουν τα υπέροχα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκύθι, το σέλινο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν ελαφρά να βγάλουν τα υπέροχα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κολοκύθι, το σέλινο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού που έχουμε κρατήσει, το μπουκέ γκαρνί και αλατοπίπερο. Τα βράζουμε για 15 λεπτά. Τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια βράζουν πολύ γρήγορα 15 λεπτά είναι αρκετά.
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί.
Μετά 4-5 λεπτά προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και το χυμό λεμονιού.
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε αν χρειάζεται και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (δείτε στο βίντεο πώς τον ψιλοκόβουμε).
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε αν χρειάζεται και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (δείτε στο βίντεο πώς τον ψιλοκόβουμε).
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό ψάρι (καλύτερα σφυρίδα)
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 5 κλωνάρια σέλινο
- 4 πατάτες
- 3 κολοκύθια
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι (χυμός)
- μαϊντανός
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens