Καλαμαράκια Τηγανιτά με Σάλτσα Γιουρτιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. Άν είναι καταψηγμένα, τα ζεματίζουμε σε ζεστό νερό για 2-3 λεπτά. Τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες ροδέλλες, κρατώντας ολόκληρα τα μουστάκια (κεφάλια). Ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά.
 
Αλατίζουμε, αλευρώνουμε καλά τα καλαμαράκια και τα περνάμε από ένα κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι, γιατί διαφορετικά μπορεί για μία μερίδα να χαλάσουμε πολύ λάδι και έτσι γινόμαστε αντιοικονομικοί.
 
Τηγανίζουμε γρήγορα σε πολύ καυτό λάδι, για 1 λίτρο λάδι θα ρίξουμε 200 γρ. καλαμαράκια, διαφορετικά δε θα τηγανιστούν αλλά θα βράσουν. Μόλις πάρουν ένα ρόδινο ξανθό χρώμα, με μία τρυπητή κουτάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά σε αποροφητικό χαρτί.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε τα καλαμαράκια, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό (δείτε βίντεο) και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού ξεχωριστά.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • λεμόνι
σάλτσα γιαουρτιού:
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • μισό λεμόνι (χυμό)
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο
  • φρέσκο πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!