Χορτόπιτα με Φύλλο Κρούστας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον άνηθο και το μάραθο και τα κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον άνηθο και το μάραθο και τα κρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα χόρτα, και τα τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν (δείτε πώς τα μερένουμε στο σχετικό βίντεο). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά 20 λεπτά βάζουμε όλα τα χορταρικά σε μία μπασίνα-μπολ και προσθέτουμε το αβγό, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη και τα ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε 2-3 μεγάλα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τη γέμιση και από πάνω άλλα 3-4 φύλλα, και αυτά λαδωμένα.
Χαράσουμε σε μερίδες τη χορτόπιτα, τη διαβρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-40 λεπτά.
Συστατικά
(για ένα ταψί)- μισό πακέτο φύλλο κρούστας
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 200 γρ. σπανάκι
- 400 γρ. διάφορα χόρτα
- 50 γρ. μάραθο
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ. σούπας άνηθο
- 1 κ. σούπας δυόσμο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens