Λυθρίνια στο Φούρνο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αντσούγιες και τις κόβουμε σε φιλετάκια.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ψήνουμε τις αντσούγιες σε σιγανή φωτιά ενώ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και κομμένες κομματάκια, το κρασί και βράζουμε την σάλτσα για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε την βρασμένη σάλτσα μας πάνω στα λυθρίνια.
Σκορπίζουμε και την κάππαρη πάνω από το φαγητό μας και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνιρισμένο με τις πράσινες ελιές ,μαϊντανό και βρασμένη πατάτα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λυθρίνια και τα βάζουμε σε ταψί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις αντσούγιες και τις κόβουμε σε φιλετάκια.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ψήνουμε τις αντσούγιες σε σιγανή φωτιά ενώ τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δείτε φωτογραφίες) και κομμένες κομματάκια, το κρασί και βράζουμε την σάλτσα για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε την βρασμένη σάλτσα μας πάνω στα λυθρίνια.
Σκορπίζουμε και την κάππαρη πάνω από το φαγητό μας και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνιρισμένο με τις πράσινες ελιές ,μαϊντανό και βρασμένη πατάτα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό λυθρίνια
- 4-5 αντσούγιες
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- ½ κιλό τομάτες
- ½ φλυτζ. κρασί άσπρο
- 1 κ. σούπας κάππαρη
- 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ελιές πράσινες γεμιστές
- μαϊντανό
- 2 μικρές πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens