Φασολάκια Λαδερά με Σάλτσα Τομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες). Ξεφλουδίζουμε. ξεσποριάζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρώς κουνώντας τη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Μετά 10 λεπτά, προσθέτουμε τις τομάτες, τις πατάτες, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα (δείτε βίντεο), το αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά μέχρι να γλασάρει-δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα κουνώντας τη κατσαρόλα. Προσθέτουμε υγρά αν χρειάζεται.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο τυρί φέτα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φασολάκια
  • μισό κιλό πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 5 τομάτες ώριμες
  • 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου
  • 1 κ. σούπας άνηθο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...