Μπάμιες Λαδερές

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε τις μπάμιες από το κοτσάνι, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι. Προετοιμάζουμε τις τομάτες (δείτε φωτογραφίες) και τις ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο) και το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες).
 
Περνάμε λίγες-λίγες τις μπάμιες από καυτό λάδι στο τηγάνι για να κάνουν κρούστα. Δεν τις ανακατεύουμε, παρά μόνο λίγο, γιατί θα διαλυθούν και δέ θα έχουν καλή εμφάνιση στο πιάτο. Τοποθετούμε τις μπάμιες σε ένα ταψάκι στη σειρά, τα κοτσάνια κάτω και οι μύτες πάνω.
 
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδο. Προσθέτουμε τις τομάτες, το πελτέ τομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
 
Καλύπτουμε τις μπάμιες με τη σάλτσα που κάναμε. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
 
Σερβίρουμε ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 τομάτες
  • 10 γρ. τοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • ξίδι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...