Μανιτάρια Προβενσάλ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε.

Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες, εγώ τα προτιμάω ολόκληρα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά.

Αποσύρουμε και τους ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός
  • θυμάρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...