Μανιτάρια Προβενσάλ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε.
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες, εγώ τα προτιμάω ολόκληρα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά.
Αποσύρουμε και τους ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε.
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες, εγώ τα προτιμάω ολόκληρα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά.
Αποσύρουμε και τους ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους
- 2 σκελ. σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- θυμάρι
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ευεργετική Δράση του Σκόρδου στον Οργανισμό
Λίγα λόγια για την ευεργετική δράση του σκόρδου στον οργανισμό μας.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens