Τηγανιά με Χοιρινό και Μανιτάρια

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι και το πράσο.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες. Κόβουμε το πράσο επίσης σε ροδέλες (δείτε το σχετικό βίντεο). Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα αφού τα καθαρίσουμε λίγο με ένα πανάκι.

Αν το χοιρινό το έχουμε αγοράσει κατεψυγμένο καλό είναι να το περάσουμε από κοχλάζον νερό για 3-4 λεπτά για να φύγουν διάφορες οσμές και άλλα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο (καλά ψιλοκομμένο). Τα σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το χοιρινό και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ-χτυσαφί χρώμα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο, γαρνίροντας με λίγο πράσινη σαλάτα.


Μικρά μυστικά: Το συγκεκριμένο έδεσμα είναι ιδανικό για κρασομεζές. Θα του ταίριαζε ένα κόκκινο κρασί.


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 800 γρ. μπούτι χοιρινό
  • 300 γρ. μανιτάρια άσπρα
  • 2 κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • ½ φλυτζ. κρασί κόκκινο
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κ. γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
προαιρετικά: μισό πράσο (το λευκό του μέρος)

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!