Πέννες με Πέστο Βασιλικού και Λιαστή Τομάτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο λέει το πακέτο. Προσθέτουμε άφθονο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε, κρυώνουμε ελαφρώς με λίγο τρχούμενο κρύο νερό ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Παράλληλα φτιάχνουμε το πέστο βασιλικού.

Βάζουμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο (σαν κορδόνι) και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Σερβίρουμε τις πέννες με όσο πέστο θέλει ο καθένας. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες και τις βάζουμε στο πιάτο μας ανακατεύοντας.

Τέλος μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στις πέννες μας λίγη ακόμα παρμεζάνα τριμμένη και πιπέρι φρέσκο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • 8 λιαστές τομάτες
για το πέστο:
  • 60 γρ. βασιλικό πλατύφυλλο
  • 80 γρ. τυρί πεκορίνο
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι χοντρό
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Βασιλικός

    Η ιστορία, τα μυστικά και μία συνταγή για πέστο.