Τυρόπιτα με Κάππαρη και Άνηθο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο), τον άνηθο (δείτε βίντεο), αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.

Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε τη τυρόπιτα σε μερίδες και μετά να ψήσουμε.

Συστατικά

(για ένα ταψάκι 35Χ23εκ.)
  • 14 φύλλα κρούστας
για τη γέμιση:
  • ½ κιλό ανθότυρο
  • 2 κ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κ. σούπας άνηθο
  • 1 κ. σούπας κάππαρη
  • 1 κ. σούπας σουσάμι
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
εξωτερικά:
  • 1 κ. σούπας σουσάμι
  • ½ αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...