Τυρόπιτα με Κάππαρη και Άνηθο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο), τον άνηθο (δείτε βίντεο), αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε τη τυρόπιτα σε μερίδες και μετά να ψήσουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο), τον άνηθο (δείτε βίντεο), αφού πρώτα βάλουμε τη κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο και βάζουμε τη μισή γέμιση. Προσθέτουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε τη τυρόπιτα σε μερίδες και μετά να ψήσουμε.
Συστατικά
(για ένα ταψάκι 35Χ23εκ.)- 14 φύλλα κρούστας
- ½ κιλό ανθότυρο
- 2 κ. σούπας μαϊντανό
- 2 κ. σούπας άνηθο
- 1 κ. σούπας κάππαρη
- 1 κ. σούπας σουσάμι
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας σουσάμι
- ½ αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Πώς φτιάχνουμε τρίγωνα και στριφτά τυροπιτάκια
Δείτε με αναλυτικές φωτογραφίες πως κάνουμε τρίγωνα και στριφτά τυροπιτάκια.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens