Τάρτα Λεμονιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κάνουμε μία ζύμη πάστα φλώρα ακολουθώντας τις οδηγίες στη σχετική συνταγή. Τη ψήνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα αυγά και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να ενσωματωθούν.

Μόλις πάρει μία βράση, αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα, βγάζουμε από τη φωτιά και προθέτουμε τα υλικά του β μείγματος. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη κρέμα λεμονιού μέσα στη τάρτα και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια.

Αφήνουμε τη λεμονόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει.

Προσθέτουμε για ντεκόρ λίγο ζάχαρη άχνη και ένα φυλλαράκι δυόσμου.


Συστατικά

(για μία τάρτα)
  • μισή ζύμη πάστα φλώρα (δείτε σχετικές συνταγές)
ά μείγμα:
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 χλ. χυμό λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 αυγά
β μείγμα:
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 1 δόση βανίλια σκόνη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!