Ιταλική Σαλάτα Caprese
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα επίσης σε φέτες αλλά με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο όπως στη φωτογραφία, πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κάνουμε και ένα πέστο βασιλικού για σάλτσα, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα επίσης σε φέτες αλλά με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και αφήνουμε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο όπως στη φωτογραφία, πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ντεκοράρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κάνουμε και ένα πέστο βασιλικού για σάλτσα, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα μας.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 ντομάτες ώριμες
- 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens