Τηγανιά με Πιπεριές και Φέτα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Μόλις ξανθύνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα τη κουζίνα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σκληρή φέτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και η τηγανιά είναι έτοιμη.
Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Μόλις ξανθύνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα τη κουζίνα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σκληρή φέτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και η τηγανιά είναι έτοιμη.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- ½ κ. χοιρινό (λαιμός)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 πιπεριές
- 1 σκόρδο
- 200 γρ. σκληρή φέτα
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
- ¼ φλυτζ. κρασί κόκκινο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος ΞεπαπαδάκηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens