Μανιτάρια Σωτέ με Τοματίνια και Δενδρολίβανο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο).
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, δενδρολίβανο, τα τοματίνια ολόκληρα και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά. Προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαύτα στίγματα. Εάν χρησιμοποιούμε πλευρώτους αφαιρούμε το χοντρό κομμάτι από το κοτσάνι τους, τα πλένουμε καλά και τα διαχωρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (δείτε βίντεο).
Τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε τα άσπρα μανιτάρια μπορούμε να τα κόψουμε σε χοντρές φέτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, δενδρολίβανο, τα τοματίνια ολόκληρα και τα αφήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται μέχρι να γίνουν ζουμερά. Προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μικρά μυστικά: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα τομάτα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ. μανιτάρια άσπρα ή πλευρώτους
- 2 σκελ. σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός
- θυμάρι
- δενδολίβανο
- 10 τοματίνια
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens