Αραβικά Παϊδάκια με Δενδρολίβανο και Σαλάτα Ταμπουλέ
Μουσκεύουμε το πλiγούρι σε νερό για 1-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό, τα προσθέτουμε στο πλιγούρι. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στο πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο, χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο (δείτε πώς κάνουμε το ταμπουλέ σε βίντεο στις σχετικές συνταγές).
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και το δενδρολίβανο. Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες, ή ακόμα καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ για να τραβήξουν τα αρώματα.
Ψήνουμε τα παϊδάκια σε σχάρα που την έχουμε προθερμάνει καλά και περάσει με λίγο ελαιόλαδο.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε με το ταμπουλέ.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1-1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 2 κ. σούπας δενδρολίβανο
- 200 γρ. πλιγούρι
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens