Κουνέλι Τηγανιτό με Αρωματικά Βότανα και Κρασί Σάμου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από αλεύρι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ταυτόχρονα χτυπάμε το κουνέλι ελαφρά ώστε να φύγει το επιπλέον αλεύρι.

Τηγανίζουμε το κουνέλι μέχρι να πάρει χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. Σε ένα ταψί βάζουμε το μισό κρασί, τα κομμάτια του κουνελιού και το ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180º C.

Παράλληλα αφαιρούμε τα μισά λάδια από το τηγάνι και φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Ξαναζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις γλασάρει η σάλτσα και έχουν μειωθεί τα υγρά στη μισή ποσότητα είναι έτοιμη.

Αφαιρούμε το κουνέλι από το φούρνο και το ξαναβάζουμε για λίγο στο τηγάνι με τη σάλτσα για να πάρει άρωμα.

Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κουνέλι
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
για τη γαρνιτούρα:
  • πατάτες τηγανιτές

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!