Κολοκύθια Παϊγ με Δυόσμο και Σχοινόπρασο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα κεφάλια και τις ουρές, τα πλένουμε και τα τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, τους προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Βάζουμε λίγο υλικό μέσα στο τηγάνι και μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, τότε είναι έτοιμο να αρχίσουμε το τηγάνισμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας το μείγμα σε σχήμα σαν σε λεπτό στρογγυλό μπιφτέκι. Τηγανίζουμε λίγα-λίγα κάθε φορά γιατί διαφορετικά θα πέσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού.
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τα κολοκύθια παϊγ μπορούν να σερβοριστούν μόνα τους σαν ορεκτικό ή σαν γαρνιτούρα σε ένα κομμάτι κρέας ή ψάρι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)
- 4 κολοκύθια
- ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 10 φυλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 40 γρ. αλεύρι σκληρό
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens