Μακαρόνια με Σάλτσα Ναπολιτέν
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στο κάτω μέρος της τομάτας ένα σταυρό και τις ζεματίζουμε για 20 δευτερόλεπτα σε κοχλάζον νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
(Δείτε εδώ πώς ακριβώς προετοιμάζουμε τις ντομάτες για σάλτσα).
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε να βράσει, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό «αλ-ντέντε». Για να το κάνετε αυτό βράστε τα ενάμιση λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα ναπολιτέν, ανακατεύουμε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά. Έτοιμα...
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο (δείτε πώς σερβίρουμε ζυμαρικά στις Παρατηρήσεις), πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε τυρί γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη...
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στο κάτω μέρος της τομάτας ένα σταυρό και τις ζεματίζουμε για 20 δευτερόλεπτα σε κοχλάζον νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
(Δείτε εδώ πώς ακριβώς προετοιμάζουμε τις ντομάτες για σάλτσα).
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε να βράσει, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό «αλ-ντέντε». Για να το κάνετε αυτό βράστε τα ενάμιση λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα ναπολιτέν, ανακατεύουμε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά. Έτοιμα...
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο (δείτε πώς σερβίρουμε ζυμαρικά στις Παρατηρήσεις), πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε τυρί γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ μακαρόνια
για τη σάλτσα ναπολιτέν:
- 5-6 τομάτες ώριμες
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 10 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
- λίγο ζάχαρη
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 150 γρ. τυρί γραβιέρα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens