Σαλάτα Ρόκα Σπανάκι με Ντρέσινγκ Γιαουρτιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε το σπανάκι και τη ρόκα από τις ίνες, τα πλένουμε καλά δύο φορές σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα.
 
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: 
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατατεύουμε καλά.
 
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και έτοιμη.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι
για το ντρέσινγκ:
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό βιολογικό
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Πιπέρι μαύρο

    Μάθετε τα πάντα για το τροπικό μαύρο πιπέρι με λίγα λόγια και συνοπτικά.