Σαλάτα Ρόκα Σπανάκι με Ντρέσινγκ Γιαουρτιού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε το σπανάκι και τη ρόκα από τις ίνες, τα πλένουμε καλά δύο φορές σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ:
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και έτοιμη.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 150 γρ. σπανάκι
- 150 γρ. ρόκα
- αλάτι, πιπέρι
για το ντρέσινγκ:
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό βιολογικό
- ½ λεμόνι (χυμός)
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens