Σουβλάκια Γαρίδας με Αγγούρι και Πηχτό Βαλσάμικο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά (δείτε εδώ πώς τις καθαρίζουμε). Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες ίδιου πλάτους με τις γαρίδες.
Περνάμε σε κάθε καλαμάκι από τρία κομμάτια αγγούρι και τρείς γαρίδες εναλλάξ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο πηχτό βαλσάμικο.
Έτοιμο.
Υ.Γ. Πηχτό βαλσάμικο θα βρούμε σε καταστήματα ντελικατέσεν ή και στα μεγάλα supermarket.
Συστατικά
(για 8 σουβλάκια)- 24 γαρίδες μεσσαίες
- 1 μεγάλο αγγούρι
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1-2 κ. σούπας πηχτό βαλσάμικο (θα βρείτε στα supermarket)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 8 ξύλινα καλαμάκια
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens