Καγιανάς
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και κόβουμε τις τομάτες σε χοντρά κομμάτια ή τις τριβουμε στι τρίφτη (στο χοντρό).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακαυεύουμε με τις τομάτες.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (όχι όλα).
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τα βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ο καγιανάς σερβίρεται σαν ορεκτικο αλλά και σαν πρωϊνο.
Μικρά μυστικά: Το καγιανά τον συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Οι παραλλαγές περιεχουν φέτα ή ακόμα και σύγκλινο ή απάκι.
Ονομάζεται ακόμα και στραπατσάδα και σε αυτή τη περίπτωση περιέχει μόνο τομάτα. Στη Πόλη λέγεται μενεμένι και περιέχει πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε (όπως στις φωτογραφίες) και κόβουμε τις τομάτες σε χοντρά κομμάτια ή τις τριβουμε στι τρίφτη (στο χοντρό).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακαυεύουμε με τις τομάτες.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (όχι όλα).
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα λεκανάκι, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και τα βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ο καγιανάς σερβίρεται σαν ορεκτικο αλλά και σαν πρωϊνο.
Μικρά μυστικά: Το καγιανά τον συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Οι παραλλαγές περιεχουν φέτα ή ακόμα και σύγκλινο ή απάκι.
Ονομάζεται ακόμα και στραπατσάδα και σε αυτή τη περίπτωση περιέχει μόνο τομάτα. Στη Πόλη λέγεται μενεμένι και περιέχει πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
Συστατικά
(για 4 άτομα)
- 4 τεμ. αβγά
- 250 γρ. ντομάτες ώριμες
- 60 γρ. κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο κ.π.
- Αλάτι κ.π.
- Πιπέρι κ.π.
Credits
Φωτογραφία: Ζέτα ΠαπαϊωάννουΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens