Ρώσικη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και βράζουμε σε κρύο νερό το καρότο, το γογγύλι και τη πατάτα. Ενώ βράζουμε σε κοχλάζον νερό τον αρακά και τα φασόλια.
Μόλις μαλακώσουν τα κρυώνουμε σε άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια, εκτός το μαρούλι που το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα με τη μαγιονέζα, το ουίσκι, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το μαρούλι, τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα υλικά στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μπορούμε να στήσουμε μετά το πιάτο μας πιο εύκολα.
Βάζουμε σε ένα ίσιο πιάτο για βάση το μαρούλι, από πάνω τη σάλατά και γαρνίρουμε με τη ντομάτα περιμετρικά.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και βράζουμε σε κρύο νερό το καρότο, το γογγύλι και τη πατάτα. Ενώ βράζουμε σε κοχλάζον νερό τον αρακά και τα φασόλια.
Μόλις μαλακώσουν τα κρυώνουμε σε άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια, εκτός το μαρούλι που το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Προετοιμάζουμε τη σάλτσα με τη μαγιονέζα, το ουίσκι, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το μαρούλι, τη ντομάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα υλικά στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μπορούμε να στήσουμε μετά το πιάτο μας πιο εύκολα.
Βάζουμε σε ένα ίσιο πιάτο για βάση το μαρούλι, από πάνω τη σάλατά και γαρνίρουμε με τη ντομάτα περιμετρικά.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 250 γρ. μαγιονέζα
- 1 καρότο
- 1 πατάτα
- 1 γογγύλι
- 1 ντομάτα ώριμη
- 20 γρ. αρακά
- 50 γρ. φασολάκια
- λίγο ουίσκι
- λίγο ταμπάσκο
- αλάτι, πιπέρι κόκκινο
- λίγο μαρούλι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens